Kaali-seesami-salaatti

4 annosta

Valmistusohje

Parsakaalin kukinnot (n. 3,5 dl)
Kukkakaalin kukinnot (n. 2,5 dl)
0,5 tl suolaa
3–4 lehtikaalin lehteä
0,5 rkl rypsiöljyä
Iso porkkana

Salaatinkastike:
2 rkl seesaminsiemeniä
puolikkaan limen mehu
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 dl rypsi- tai seesamiöljyä
2 rkl omena- tai riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl fariinisokeria tai siirappia
1 puristettu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1. Valmista salaatinkastike. Paahda halutessasi siemenet kuivalla paistinpannulla. Mittaa kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja lisää joukkoon jäähtyneet siemenet. Sekoita.
2. Huuhtele kasvikset. Revi kaaleista pieniä kukintoja tarvittava määrä
(yhteensä n. 6 dl).
3. Kiehauta 5 dl vettä kattilassa.
Mausta suolalla ja lisää kaalien kukinnot. Keitä viisi minuuttia. Jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä lävikössä. Voit myös höyryttää kaalit napakan kypsiksi, noin 10 minuuttia.
4. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois. Revi lehdet tarjoilulautaselle ja puristele niitä pehmeäksi öljytilkan kanssa.
5. Lisää kaalinkukinnot lehtikaalin joukkoon ja sekoita.
6. Kuori porkkana ja höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pitkiä
suikaleita kaalien päälle.
7. Valuta päälle kastike ja sekoita.

VINKKI! Hyödynnä parsakaalin varsi. Leikkaa varren epätasaiset ja
sitkeät reunat pois. Parsakaalin keskiosa maistuu herkulliselta sellaisenaan tai dipattuna. Voit pilkkoa sen myös salaattiin.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.34 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 194 kcal
  • Rasva 15.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 11.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.1 g
  • Natrium 891.9 mg
  • Kalsium 106.2 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 60.9 mg