Kaali-sienipata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/4_sieni_kaalipata_H.jpg
Kaali-sienipata
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 punasipuli
700 g keräkaalia
200 g kantarelleja tai suppilovahveroja tai 30 g kuivattuja metsäsieniä
2 rkl öljyä
2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
7–8 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
0,5–1 tl mustapippuria
noin 2 rkl siirappia
- Hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne, kypsennä
pannulla öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Kuivatut sienet lisätään ohrasuurimoiden kanssa yhtä aikaa pataan. - Kuullota sipuli isossa kattilassa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää kaali ja paista, kunnes suikaleet hieman pehmenevät.
- Lisää ohrasuurimot, vesi ja mausteet (ja kuivatut sienet). Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää vettä sen mukaan, kuinka mehevää tai kuivaa kaali on.
- Lisää sienet ja hauduta vielä 5 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat pehmeitä.
- Mausta siirapilla.
0.82 kg CO2 ekv
- Energia 321 kcal/annos
- Rasva 8.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 7.8 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 53.3 g
- Sokerit 14.3 g
- Kuitu, kokonais- 10 g
- Natrium 622.9 mg
- Kalsium 102.3 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 66.6 mg
Vinkki! Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2 rklSiirappi
-
1 tlTimjami
-
1 tlMeirami, kuivattu
-
212.5 gOhrasuurimo
-
200 gKantarelli
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
700 gVesi, vesijohtovesi
-
2 rklRypsiöljy
-
700 gKaali
-
70 gPunasipulia