Kaali-sienipata

4 annosta

Valmistusohje

1 punasipuli
700 g keräkaalia
200 g kantarelleja tai suppilovahveroja tai 30 g kuivattuja metsäsieniä
2 rkl öljyä
2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
7–8 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
0,5–1 tl mustapippuria
noin 2 rkl siirappia


  1. Hienonna sipuli ja suikaloi kaali. Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne, kypsennä
    pannulla öljyssä ja mausta ripauksella suolaa. Kuivatut sienet lisätään ohrasuurimoiden kanssa yhtä aikaa pataan.
  2. Kuullota sipuli isossa kattilassa tai padassa tilkassa öljyä. Lisää kaali ja paista, kunnes suikaleet hieman pehmenevät.
  3. Lisää ohrasuurimot, vesi ja mausteet (ja kuivatut sienet). Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää vettä sen mukaan, kuinka mehevää tai kuivaa kaali on.
  4. Lisää sienet ja hauduta vielä 5 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat pehmeitä.
  5. Mausta siirapilla.
Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 321 kcal/annos
  • Rasva 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 7.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 53.3 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Kuitu, kokonais- 10 g
  • Natrium 622.9 mg
  • Kalsium 102.3 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • C-vitamiini 66.6 mg

Vinkki! Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä