Kaali-vuohenputkipata
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kaali-vuohenputkipata.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kevät
- Munaton
- Villivihannekset
Valmistusohje
2 sipulia
2-3 rkl öljyä
500–600 g varhais- tai kiinankaalia
pari kourallista nuoria vuohenputken lehtiä
3 dl piimää
2 tl currya
ripaus suolaa
- Hauduta hienonnettuja sipuleita hetki öljyssä.
- Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja silputut vuohenputken lehdet.
- Anna kypsyä hiljalleen jonkin aikaa kannen alla välillä sekoittaen.
- Lisää joukkoon piimä ja mausteet. Anna hautua kypsäksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
156
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 49.2 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 241.1 mg
- Natrium 343.7 mg
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Sokerit 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.7 g
- Proteiini 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 10.6 g
Ainesosat
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
550 gKiinankaali
-
50 gNokkonen
-
3 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
2 tlMausteet, currya
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola