Valmistusohje

500 g ruusukaalia
500 g kiinankaalia
3 isoa valkosipulinkynttä
3 dl vettä
3 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä

  1. Leikkaa ruusukaalista kannat pois. Nypi uloimpia lehtiä irti ja ota talteen.
  2. Laita nuput kattilaan ja murskaa joukkoon valkosipuli.
  3. Lisää vesi ja fondi. Keitä kannen alla noin viisi minuuttia. Nuput kypsyvät nopeasti ja ne on tarkoitus jättää rapsakoiksi.
  4. Valuta kattilasta vesi.
  5. Suikaloi kiinankaali. Lisää kattilaan ruusukaalin uloimmat lehdet, jotka irrotit aiemmin, sekä kiinankaali ja oliiviöljy.
  6. Freesaa sekoitellen pari minuuttia.
  7. Mausta sinapilla, etikalla ja pippurilla.

Ainesosat

  • 500 g
    Ruusukaali
  • 500 g
    Kiinankaali
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 4 rkl
    Oliiviöljy
  • 2 rkl
    Sinappi
  • 1 rkl
    Viinietikka
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 kpl
    Kasvisliemikuutio

Reseptin ravintosisältö

Energia 198 kcal/annos
  • Rasva 15.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.3 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Natrium 608 mg
  • Kalsium 121.8 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 134.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu