Valmistusohje

1 kg valkokaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
2-3 dl vettä
1/2 dl puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
400 g  naudan paistijauhelihaa
2 rkl  siirappia
2 tl  meiramia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi: sokeroitua puolukkasurvosta

1. Varaa ruokaa varten iso kattila (noin 3 l).
2. Suikaloi kaali.
3. Kuori ja leikaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.
6. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
7. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
8. Ruskista sillä aikaa jauheliha. Lisää joukkoon sipulit pehmenemään.
9. Kaada jauheliha-sipuliseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan.
10. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.

Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Juomana maistuu kylmä maito.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 195 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 16.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 630.2 mg
  • Kalsium 104.5 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 67.1 mg
Jaa sivu