Kaalipata

G
6 annosta

Valmistusohje

1 kg valkokaalia
4 porkkanaa
1 iso sipuli
3 dl vettä
1/2 dl puuroriisiä
1 lihaliemikuutio
400 g  naudan paistijauhelihaa
2 rkl  siirappia
2 tl  meiramia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi: sokeroitua puolukkasurvosta

1. Varaa ruokaa varten iso kattila.
2. Suikaloi kaali.
3. Kuori ja leikkaa porkkanat puolen sentin paksuiksi viipaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Mittaa kattilaan vesi ja lisää lihaliemikuutio. Lisää kiehuvaan lihaliemeen kaalisuikaleet.
6. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
7. Anna kiehua hiljaa hymyillen noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.
8. Ruskista sillä aikaa jauheliha, mausta suolalla. Lisää joukkoon sipulit pehmenemään.
9. Lisää jauheliha-sipuliseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan.
10. Hauduta vielä noin 10-15 minuuttia. Maista ja mausta mieleiseksi.

Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Juomana maistuu kylmä maito.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.25 kg CO2 ekv
  • Energia 197 kcal/annos
  • Rasva 6.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 16.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Sokerit 15 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 400.9 mg
  • Kalsium 104.7 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 67.1 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus