Valmistusohje

1 kg valkokaalia
4-5 porkkanaa
1 iso sipuli
2-3 dl vettä
1/2 puuroriisiä
1 1/2 tl suolaa
400 g  naudan paistijauhelihaa
2 rkl  siirappia
2 tl  meiramia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi: sokeroitua puolukkasurvosta

1. Varaa ruokaa varten iso kattila (noin 3 l).
2. Suikaloi kaali.
3. Kuori ja leikaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kuori ja hienonna sipuli.
5. Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.
6. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.
7. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
8. Ruskista sillä aikaa jauheliha. Lisää joukkoon sipulit pehmenemään.
9. Kaada jauheliha-sipuliseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan.
10. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.

Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Juomana maistuu kylmä maito.

Ainesosat

  • 1000 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 400 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 2 rkl
    Siirappi
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 195 kcal/annos
  • C-vitamiini 67.1 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • Kalsium 104.5 mg
  • Natrium 630.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.9 g
  • Proteiini 16.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Rasva 6.3 g

Kommentit (6)

  1. Syntisen hyvää…piristin musroom soijalla

    • Kiitos palautteesta!

  2. Hyvä perusresepti mitä voi tuunailla esim . ohrasuurimoita käyttämällä tai siirappia lisäämällä jos haluaa makeampaa versiota tai lihalientä ym. maustetta mukaan . Myös hapankaali sopii sekaan tai kypsästä broilerista ”revittyä” lihaa jauhelihan sijaan . Kiitos Martoille .

    • Kiitos mukavista kokemuksista ja kivoista tuunausideoista!

  3. tsp= teaspoon? 1/2 riisiä? 4 1/2 porkkanaa? meirami? jne. Onko käytetty kääntäjää ilman oikolukijaa suomalaisessa txt? Vai onko txt tarkistajan kotikieli? Ei muuten haittaa, mut rupes ahistamaan ”epätietoisuus” . Oikein mukavaa kevättä Teille kaikille ja kiitos aina hyvistä ohjeista. Haluaisin itsekin olla Martta, mummo rakas oli, mutta valitettavasti ”kokopäiväpilalla”☺ vuorotyö lähes tuhoaa vapaa-ajan. Tee:Kia

    • Hei! Harmillista, että tässä reseptissä raaka-aineet ja määrät eivät ole siinä muodossa kuin pitäisi olla. Emme ole käyttäneet kääntäjää vaan ruokaohje on syötetty ”toisella alustalla”, jolta saamme ruokaohjeeseen ravintosisällöt näkyviin. Siirrossa on vielä ”lapsen tauteja”. Tavoitteenamme on saada ohjeet näyttämään asianmukasilta mahdollsimman pian.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu