Valmistusohje

500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
2 porkkanaa
2 dl kermaa
1,5 dl maitoa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl mustapippuria
1 tl meiramia (3 tl tuoretta meiramia)
hiukan muskottipähkinää

1. Keitä kukkakaali ja parsakaali kypsäksi miedosti suolatussa vedessä.
2. Valuta kasvikset ja soseuta tai hienonna ne.
3. Suikaloi porkkanat ja keitä ne rapean pehmeiksi.
4. Lisää kermaan maito, munat, vehnäjauhot ja korppujauhot. Mausta.
5. Yhdistä kaali- ja kermaseos keskenään.
6. Aseta porkkanasuikaleet öljyllä voideltujen annosvuokien pohjalle tai sivuille. Täytä annosvuoat varovasti seoksella.
7.Nosta vuoat uunipannuun vesihauteeseen. Peitä alumiinifoliolla.
8. Kypsennä 225°C:ssa noin 30 minuuttia.

Voit valmistaa ruoan myös isossa suorakaiteen muotoisessa kakkuvuoassa
Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä liha- ja kalaruokien kera.

Ainesosat

  • 500 g
    Kukkakaali
  • 500 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 dl
    Jauho, korppujauho
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/4 tl
    Mausteet, muskottipähkinä, jauhettu
  • 1 tsp
    Meirami, kuivattu

Reseptin ravintosisältö

Energia 232 kcal/annos
  • C-vitamiini 153.2 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 133.1 mg
  • Natrium 946.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 5 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.4 g
  • Rasva 9.2 g
Jaa sivu