Kääretorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/leivonnaiset_makeat_tyrnik_retorttu_satakunta.jpg
-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Leivonnaiset makeat
- Maidoton
Valmistusohje
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1─1½ dl marjahilloa tai
noin 3 dl pakastemarjoja ja ripaus sokeria
- Peitä uunivuoka leivinpaperilla.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon. Sekoita varoen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti.
- Paista 225°C:ssa noin 5-7 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti. Sokeroinnin sijaan voit käyttää myös korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
- Anna levyn jäähtyä hetki.
- Levitä täyte levylle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri paperi ympärille ja anna maustua tunti, pari ennen tarjoilua
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
- Sokerit 19.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 91.8 mg
- Kalsium 72.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Ainesosat
-
1 1/2 dlMarjahillo, keskiarvo
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 3/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 1/2 dlSokeri
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton