Ainesosat

  • 150 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 150 g
    Pinaatti
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 400 g
    Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka
  • 280 g
    Purjosipuli
  • 400 g
    Parsakaali, brokkoli
  • 200 g
    Maissi, jyvät
  • 200 g
    Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 3 tl
    Valkopippuri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 160 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 180 g
    Tomaatti
  • 2 dl
    Oliivi, keskiarvo, kivetön, öljyssä, vihreä/musta
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 80 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 169 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 149.9 mg
  • Natrium 411.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12 g
  • Proteiini 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Rasva 10.6 g

Valmistusohje

Annoksesta tulee 35-40 palaa.

pohjataikina:
150 g margariinia tai voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g pakastettua pinaattia
½ dl vettä

täyte:
n. 400 g maustamattomia tai hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 iso purjo
400 g pakastettua parsakaalia
200 g pakastettua maissia
200 g fetajuustoa
4 munaa
4 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
3 tl valkosipulipippuria
n. 1 tl suolaa
4 dl emmentaljuustoraastetta

pinnalle:
10-15 kirsikkatomaattia
2 dl mustia kivettömiä oliiveja
n. 2 dl emmentaljuustotaastetta

1. Sekoita keskenään pehmeä rasva ja kuivat aineet.
2. Lisää joukkoon sulanut pinaatti liemineen sekä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä kylmässä sen aikaa kun valmistelet täyteaineet.
3. Leikkaa saksilla broilerisuikaleita pienemmiksi paloiksi. Ruskista pannulla broileripalat kevyesti ja nosta syrjään odottamaan.
4. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, hauduta mikrossa 2-3 minuuttia.
5. Anna pakastekasvisten sulaa. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
6. Kostuta työpöytää kevyesti vedellä ja pane leivinpaperi päälle. Ripottele leivinpaperille jauhoja ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi + reunat (n. 30×35 cm). Vedä levy papereineen pellille. Leikkaa taikinapyörällä reunat suoriksi.
7. Levitä taikinan päälle broileripalat, purjo, sulaneet parsakaalit, maissi sekä fetajuustokuutiot.
8. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ruokakerma, vehnäjauhot, valkosipulipippuri, suola ja juustoraaste.
9. Kaada seos täytteen päälle ohuena nauhana, levittele juustoraastetta haarukalla tasaisemmaksi.
10. Painele pinnalle halkaistuja kirsikkatomaatteja sekä oliiveja ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Käännä reunat täytteen päälle.
11. Paista piirakkaa 200°C:ssa uunin alaritilätasolla 30-35 minuuttia.

VINKKI!
Voit käyttää broilerin asemesta piirakkaan 200 g pieniä kinkkukuutioita.
Käytä silloin lisämausteeksi halutessasi vielä 1 tl timjamia.

Jaa sivu