Valmistusohje

2 munaa
2 dl sokeria
3 dl kuutioitua kesäkurpitsaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 ¼ dl juoksevaa margariinia

  1. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon kurkkukuutiot.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vähin erin käännellen munavaahtoon.
  5. Lisää lopuksi juokseva margariini.
  6. Paista kakkua 175°C:ssa uunissa 50–60 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hiukan ja kumoa se.

Ainesosat

  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Vanilliinisokeri
  • 150 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 3 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 rkl
    Kardemumma
  • 2 tl
    Leivinjauhe
  • 1/2 dl
    Pähkinä, saksanpähkinä
  • 1 1/4 dl
    Rasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo

Reseptin ravintosisältö

Energia 220 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 112.5 mg
  • Natrium 140.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 15.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
  • Rasva 10.7 g
Jaa sivu