Kala-kasvisvuoka
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/MARTAT_lohipeltivaaka2.jpg
		
		Kala-kasvisvuoka
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Arjen helpot
 - Gluteeniton
 - Hävikkiherkut
 - Junnukokki
 - Kala
 - Kananmunaton
 - Kesä
 - Kevät
 - Syksy
 - Uuni- ja pataruoat
 - Vauvanruokaa
 
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa
1 paprika
5 perunaa
500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta
2 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
pippuria
suolaa
100 g tuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
 - Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
 - Levitä ainekset vuokaan. Sekoita kasvisten sekaan öljyä ja sitruunamehua, sekä ripottele mustapippuria ja suolaa.
 - Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
 - Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
 - Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
 - Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa.
 - Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
 - Tarjoa salaatin kanssa.
 
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Huom! Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperille kahteen osaan. Toisesta annoksesta tuorejuusto ja suola jätetään pois. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Testattu Marttakeittiössä
Ravintosisältö / annos
- Energia 382 kcal
 - C-vitamiini 47 mg
 - Rauta 1.3 mg
 - Kalsium 202.8 mg
 - Natrium 436 mg
 - Kuitu, kokonais- 1.9 g
 - Sokerit 3.5 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 17.8 g
 - Proteiini 25 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
 - Rasva 24.4 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 keskikokoinenkesäkurpitsa
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)paprika
 - 
								5 kplperunaa
 - 
								500 gkalaa fileenä, esim. kirjolohta
 - 
								2 rklöljyä
 - 
								30 gsitruunamehua
 - 
								0.5 tlpippuria
 - 
								0.5 tlsuolaa
 - 
								100 gkevyttuorejuustoa