Kala-nokkoskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala-nokkoskeitto.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kalaruoat
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Villivihannekset
Valmistusohje
noin ½ litraa nokkosia
vettä
kalalientä
6–8 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
2–3 rkl öljyä
200–300 g fileoitua kalaa
ripaus suolaa ja pippuria
100 g kylmäsavustettua lohta
50 g esikäsiteltyjä korvasieniä
10 kokonaista mustapippuria
tuoretta tilliä
- Kiehauta nokkosenlehdet nopeasti vedessä. Kaada vesi pois. Leikkaa lehdet karkeaksi silpuksi.
- Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele kasvikset.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää siihen nokkossilppu ja kasvikset, kuumenna.
- Lisää kalalientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
- Mausta kalafilee suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa filee suupaloiksi.
- Hienonna esikäsitellyt korvasienet. Lisää kalat ja sienet keittoon kypsymisen loppuvaiheessa.
- Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
- Silppua tilli ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 20.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 22.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34 g
- Sokerit 4.4 g
- Kuitu, kokonais- 4.9 g
- Natrium 1325.8 mg
- Kalsium 459.2 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 103.8 mg
Ainesosat
-
15 dlKalaliemi, laimennettu
-
3 rklTilli, tuore
-
1 rklMustapippuri
-
50 gKorvasieni, keitetty, suolaton
-
100 gLohifilee, kylmäsavustettu
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gKirjolohifilee
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
420 gPeruna, kuorittu
-
5 dlNokkonen