Valmistusohje

noin ½ litraa nokkosia
vettä
kalalientä
6–8 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
2–3 rkl öljyä
200–300 g fileoitua kalaa
ripaus suolaa ja pippuria
100 g kylmäsavustettua lohta
50 g esikäsiteltyjä korvasieniä
10 kokonaista mustapippuria
tuoretta tilliä

  1. Kiehauta nokkosenlehdet nopeasti vedessä. Kaada vesi pois. Leikkaa lehdet karkeaksi silpuksi.
  2. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Paloittele kasvikset.
  3. Kuori ja hienonna sipulit.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää siihen nokkossilppu ja kasvikset, kuumenna.
  5. Lisää kalalientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
  6. Mausta kalafilee suolalla ja pippurilla.
  7. Leikkaa filee suupaloiksi.
  8. Hienonna esikäsitellyt korvasienet. Lisää kalat ja sienet keittoon kypsymisen loppuvaiheessa.
  9. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
  10. Silppua tilli ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

Ainesosat

  • 5 dl
    Nokkonen
  • 420 g
    Peruna, kuorittu
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 250 g
    Kirjolohifilee
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 100 g
    Lohifilee, kylmäsavustettu
  • 50 g
    Korvasieni, keitetty, suolaton
  • 1 rkl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 15 dl
    Kalaliemi, laimennettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 370 kcal/annos
  • C-vitamiini 103.8 mg
  • Rauta 4.7 mg
  • Kalsium 459.2 mg
  • Natrium 1325.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34 g
  • Proteiini 22.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 20.2 g
Jaa sivu