Kala-paprikapiiras

10 annosta

Valmistusohje

Pohja
100 g voita tai margariinia
4 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
0,75 dl kylmää vettä

Täyte
2 prk (115/150g) kotimaista kalasäilykettä (Luonnonkala, Leppäsavustetut särkikalat tms)
1 iso paprika
150g mozzarellajuustoraastetta
3 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria

  1. Aloita valmistamalla pohja. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voita voi myös pehmentää mikrossa ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 27 cm)
  2. Paloittele voi kulhoon, lisää ruisjauhot ja suola. Nypi taikinasta murumainen seos. Lisää vesi ja muovaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  4. Tee sillä aikaa täyte. Pilko paprika pieniksi palasiksi. Yhdistä kulhossa paprika, valutetut kalasäilykkeet ja juustoraaste.
  5. Sekoita toisessa kulossa kaurakerma, muna sekä suola ja pippuri. Yhdistä täytteeseen.
  6. Kaada täyteseos esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.62 kg CO2 ekv
  • Energia 286 kcal/annos
  • Rasva 16.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 13.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.2 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 505.2 mg
  • Kalsium 128.1 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 22.2 mg