Valmistusohje

Pohja
100 g voita tai margariinia
4 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
0,75 dl kylmää vettä

Täyte
2 prk kotimaista kalasäilykettä (Luonnonkala, Leppäsavustetut särkikalat tms)
1 iso paprika
1 pss mozzarellajuustoraastetta
3 dl kaurakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria

Aloita valmistamalla pohja. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomista. Voita voi myös pehmentää mikrossa ennen leipomista. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 27 cm)

Paloittele voi kulhoon, lisää ruisjauhot ja suola. Nypi taikinasta murumainen seos. Lisää vesi ja muovaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Tee sillä aikaa täyte. Pilko paprika pieniksi palasiksi. Yhdistä kulhossa paprika, kala ja juustoraaste.

Sekoita toisessa kulossa kaurakerma, muna sekä suola ja pippuri. Yhdistä täytteeseen.

Kaada täyteseos esipaistetun piiraspohjan päälle ja paista vielä noin 30 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 299 kcal/annos
  • C-vitamiini 22.2 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 153.3 mg
  • Natrium 525.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Sokerit 1.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25.3 g
  • Proteiini 14.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Rasva 17.5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*