Kalaisa munakasrulla
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/munakasrullanetti.jpg
		
		Kalaisa munakasrulla
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Kala
 - Uuni- ja pataruoat
 - Välipalat
 
Valmistusohje
6 munaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
Täyte:
n. 4 dl perattua kypsää kalaa, esimerkiksi lämminsavulohta tai kalasäilykettä
2–3 sipulia
2–3 rkl öljyä
1 dl kermaa tai tuorejuustoa
1 dl tillisilppua
mustapippuria
- Valmista ensin täyte. Hienonna sipulit ja hauduta ne öljyssä pehmeiksi.
 - Hienonna kala. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään.
 - Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää maito, jauhot ja suola.
 - Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
 - Kypsennä 225°C:ssa noin 15 min.
 - Kaada kypsä levy voipaperille.
 - Levitä täyte tasaisesti munakaslevylle ja kääri levy rullalle.
 
Tarjoa lämpimänä salaatin kera.
Hiilijalanjälki / annos
							0.65							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 312 kcal
 - Rasva 18.8 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
 - Proteiini 19.7 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
 - Sokerit 5.9 g
 - Kuitu, kokonais- 0.8 g
 - Natrium 465.1 mg
 - Kalsium 159.6 mg
 - Rauta 2 mg
 - C-vitamiini 4.4 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1/2 tlMustapippuri
 - 
								6 rklTilli, tuore
 - 
								1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
 - 
								2 1/2 rklRypsiöljy
 - 
								2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								200 gLohi, lämminsavustettu
 - 
								1/2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
 - 
								1 1/4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
 - 
								6 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton