Ainesosat

  • 6 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 1/4 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 200 g
    Lohi, lämminsavustettu
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 6 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 312 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.4 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 159.6 mg
  • Natrium 465.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.4 g
  • Proteiini 19.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
  • Rasva 18.8 g

Valmistusohje

6 munaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1/2 tl suolaa

Täyte:
n. 4 dl perattua kypsää kalaa, esimerkiksi lämminsavulohta tai kalasäilykettä
2–3 sipulia
2–3 rkl öljyä
1 dl kermaa tai tuorejuustoa
1 dl tillisilppua
mustapippuria

  1. Valmista ensin täyte. Hienonna sipulit ja hauduta ne öljyssä pehmeiksi.
  2. Hienonna kala. Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää maito, jauhot ja suola.
  4. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
  5. Kypsennä 225°C:ssa noin 15 min.
  6. Kaada kypsä levy voipaperille.
  7. Levitä täyte tasaisesti munakaslevylle ja kääri levy rullalle.

Tarjoa lämpimänä salaatin kera.
Kalan tilalla voit käyttää myös sieniä.

Jaa sivu