Valmistusohje

2 dl maitoa
½ pkt (25 g) hiivaa
2-3 rkl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
1 dl juustoraastetta
4 ½ dl vehnäjauhoja

täyte:
150-200 g kylmäsavulohiviipaleita
runsas 1 dl hienonnettua tilliä
(noin ½ dl persiljasilppua)

voiteluun: munaa

(pinnalle: juustoraastetta)

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää muut aineet joukkoon. Vaivaa taikinaa hetki. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan nousta.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja taputtele tai kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 30×40 cm.
4. Levitä päälle suikaloitu kala ja yrttisilput. Kääri rullaksi. Leikkaa rulla 12 tasakokoiseksi palaksi.
5. Nosta palat joko muffinivuokiin tai –pellille leikkauspinta ylöspäin. Anna muffinien kohota liinan alla.
6. Voitele muffinit munalla ja jos haluat, ripottele päälle juustoraastetta.
7. Paista 225°C:ssa uunissa noin 12 minuuttia.

Kalan sijasta täytteenä voi käyttää savukinkkusuikaleita.

Ainesosat

  • 2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
  • 4 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 175 g
    Lohifilee, kylmäsavustettu
  • 7 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 60.7 mg
  • Natrium 257.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 0.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.2 g
  • Proteiini 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 6.9 g
Jaa sivu