Valmistusohje

1,5 l kalalientä
n.10 maustepippuria
2–3 (100 g) sipulia
1 kg perunoita
150 g purjoa
4 (300 g) porkkanoita
800 g pakastekalaa
6–8 dl maitoa
tilliä ja muita mausteita
(2 rkl vehnäjauhoja)

1. Käsittele kasvikset: kuori ja lohko perunat ja paloittele porkkanat, kuutioi sipuli, halkaise purjo pituussuunnassa kahtia, pese ja pilko.
2. Lisää kasvikset kiehuvaan kalaliemeen ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Lisää pakastekalakuutiot ja anna keiton hautua hiljalleen melkein kypsäksi.
4. Lisää maito. Jos haluat suurustaa keiton, lisää vehnäjauhot maitoon sekoitettuna. Kiehauta ja mausta keittoa tarvittaessa.

Keiton voi valmistaa myös ilman maitoa, lisää tällöin kalaliemen määrää.Voit vaihdella keiton kasviksia ja mausteita ja käyttää pakastekalan sijasta tuoretta kalaa tai äyriäisiä. Voit myös suurustaa keiton kermalla.

Ainesosat

  • 15 dl
    Kalaliemi, laimennettu
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1000 g
    Peruna, kuorittu
  • 150 g
    Purjosipuli
  • 300 g
    Porkkana
  • 800 g
    Seiti, pakaste
  • 7 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 6 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 rkl
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 195 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.7 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 138 mg
  • Natrium 307.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
  • Proteiini 18.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 2.4 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu