Kalakeitto 10:lle

10 annosta

Valmistusohje

1,5 l kalalientä
n.10 maustepippuria
2–3 (100 g) sipulia
1 kg perunoita
150 g purjoa
4 (300 g) porkkanoita
800 g pakastekalaa
6–8 dl maitoa
tilliä ja muita mausteita
(2 rkl vehnäjauhoja)

1. Käsittele kasvikset: kuori ja lohko perunat ja paloittele porkkanat, kuutioi sipuli, halkaise purjo pituussuunnassa kahtia, pese ja pilko.
2. Lisää kasvikset kiehuvaan kalaliemeen ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Lisää pakastekalakuutiot ja anna keiton hautua hiljalleen melkein kypsäksi.
4. Lisää maito. Jos haluat suurustaa keiton, lisää vehnäjauhot maitoon sekoitettuna. Kiehauta ja mausta keittoa tarvittaessa.

Keiton voi valmistaa myös ilman maitoa, lisää tällöin kalaliemen määrää.Voit vaihdella keiton kasviksia ja mausteita ja käyttää pakastekalan sijasta tuoretta kalaa tai äyriäisiä. Voit myös suurustaa keiton kermalla.

Hiilijalanjälki
1.05 kg CO2 ekv
  • Energia 195 kcal/annos
  • Rasva 2.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 18.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 307.8 mg
  • Kalsium 138 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 18.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus