Kalaliemi

G
1 annosta

Valmistusohje

yhden ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet (selkäruoto, pää, ruodot ja nahka)
1–2 sipulia
1–2 porkkanaa
pienen purjon vihreä osa
1 tl suolaa
5 kokonaista mauste- tai valkopippuria
3 laakerinlehteä
tillin varsia

  1. Puhdista kalanperkeet pyyhkimällä tai huuhtelemalla. Poista kidukset saksilla.
  2. Pese ja tarvittaessa kuori porkkanat ja sipulit. Leikkaa isohkoiksi paloiksi. Huuhtele halkaistu purjo ja viipaloi muutamaan osaan.
  3. Laita perkeet ja kasvikset 3 l kattilaan. Lisää vettä niukasti, kunnes ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, ja kuori kiehumisen alkuvaiheessa syntyvä vaahto pois.
  4. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää suola, laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  5. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Anna liemen kiehua, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää suolaa tarvittaessa.

Vinkki! Lisää liemijuureksiin palsternakkaa ja kokeile erilaisia sipuleita. Voit maustaa liemen myös timjamilla ja tillillä. Lisää tuoreet yrtit vasta vaahdon kuorimisen jälkeen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv
  • Energia 29 kcal/annos
  • Rasva 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3 g
  • Natrium 1600 mg
  • Kalsium 123.4 mg
  • Rauta 0.5 mg