Kalanuudelivokki

4 annosta

Valmistusohje

125 g nuudeleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
250 g pakastekasvissuikaleita
1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
2 dl ruokakermaa
1 tl sitruunapippuria
suolaa, yrttejä
400 g ruodotonta kalaa, esimerkiksi kirjolohisuikaleita
1 dl suolapähkinöitä tai paahdettuja maapähkinöitä

Pinnalle:  juustoraastetta

  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuumenna rasva wokpannussa. Ruskista sipulit kevyesti.
  4. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota hetki.
  5. Lisää inkivääri, kerma ja sitruunapippuri. Anna hautua noin 10 minuuttia.
  6. Lisää pannuun lohisuikaleet ja sekoittele varovasti hetken aikaa.
  7. Lisää vokkiin lopuksi pähkinät ja nuudelit varovasti käännellen.
  8. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla, yrteillä ja muilla mausteilla.
  9. Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.

    Tarjoa heti.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.07 kg CO2 ekv
  • Energia 526 kcal/annos
  • Rasva 31.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.5 g
  • Proteiini 26.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.4 g
  • Sokerit 6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 271.6 mg
  • Kalsium 195.5 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 32.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus