Valmistusohje

ruokaöljyä
2 tl suolaa
1 pieni purjo tai iso sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
250 g kirjolohifileetä
2 dl ruokakermaa
½ kalaliemikuutio
½ dl silputtua tilliä
½ dl sitruunan mehua tai valkoviiniä
½ tl rouhittua mustapippuria
suolaa
n. 350 g pastaa (esim. ruispasta tai tagliatelle)

1. Pane pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Lisää veteen loraus öljyä ja 2 tl suolaa.
2. Huuhtele purjo ja viipaloi se tai kuutioi sipuli.
3. Suikaloi kesäkurpitsa ja kirjolohi pikkusormen paksuisiksi suikaleiksi.
4. Kuullota purjo ja kesäkurpitsa kattilassa tai kasarissa ja sekoita siihen ruokakerma ja liemikuutio.
5. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
6. Sekoita pasta kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Lisää lohiviipaleet, sitruunamehu tai valkoviini, tillisilppu ja pippuri kastikkeen joukkoon.

Kuumenna ja tarjoa pastan kanssa.

Ainesosat

  • 120 g
    Purjosipuli
  • 200 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 250 g
    Kirjolohifilee
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 1/2 kpl
    Kalaliemikuutio
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/2 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Oliiviöljy
  • 350 g
    Makaroni, ruismakaroni

Reseptin ravintosisältö

Energia 557 kcal/annos
  • Rasva 20.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
  • Proteiini 24.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 71.5 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 1905.2 mg
  • Kalsium 153.2 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 19.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu