Kalapuikot
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kalapuikotnetti.jpg
Kalapuikot
Valmistusohje
1 pkt (400g) MSC-merkittyä pakastekalaa (seiti, turska)
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria
rasvaa paistamiseen
1. Anna kalapaketin sulaa osittain ja leikkaa se viipaleiksi (8–10 kpl).
2. Pyöritä viipaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten jauho-korppujauho-mausteseoksessa.
3. Paista viipaleet kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Tarjoa esim. perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
0.73 kg CO2 ekv
- Energia 218 kcal/annos
- Rasva 12.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 20.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 7.1 g
- Sokerit 0.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 653.9 mg
- Kalsium 17.7 mg
- Rauta 0.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
3 rklRypsiöljy
-
1/6 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklJauho, korppujauho
-
2 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
400 gSeiti, pakaste