Kalapuikot

4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (400g) MSC-merkittyä pakastekalaa (seiti, turska)
1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 maustemitta valkopippuria
rasvaa paistamiseen

1. Anna kalapaketin sulaa osittain ja leikkaa se viipaleiksi (8–10 kpl).
2. Pyöritä viipaleet ensin vatkatussa munassa ja sitten jauho-korppujauho-mausteseoksessa.
3. Paista viipaleet kypsiksi ja kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Tarjoa esim. perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Hiilijalanjälki
0.73 kg CO2 ekv
  • Energia 218 kcal/annos
  • Rasva 12.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 20.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.1 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 653.9 mg
  • Kalsium 17.7 mg
  • Rauta 0.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus