Kalastajan keitto
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohikeittonetti.jpg
		
		Kalastajan keitto
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Junnukokki
 - Kala
 - Kananmunaton
 - Keitot
 
Valmistusohje
6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
8 dl vettä
1–1 ½ kalaliemikuutiota
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria
500 g kalaa (esim. kirjolohta)
2 dl ruokakermaa
tilliä
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi.
 - Kuori ja silppua sipuli.
 - Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit.
 - Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan.
 - Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
 - Lisää ruokakerma. Anna keiton kuumentua.
 - Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon.
 - Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää. Tarkista maku.
 - Ripottele hienonnettua tilliä pinnalle.
Testattu Marttakeittiössä 
Hiilijalanjälki / annos
							1.41							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 310 kcal
 - Rasva 14.5 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
 - Proteiini 23.6 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
 - Sokerit 3.1 g
 - Kuitu, kokonais- 2.4 g
 - Natrium 1677.4 mg
 - Kalsium 194.3 mg
 - Rauta 1.6 mg
 - C-vitamiini 14.3 mg
 
Pääraaka-aineet
- 
								1 rklTilli, tuore
 - 
								1 tlMustapippuri
 - 
								2 dlruokakerma
 - 
								500 gKirjolohifilee
 - 
								2 tlSuola, pöytäsuola
 - 
								1 kplKalaliemikuutio
 - 
								800 gVesi, vesijohtovesi
 - 
								1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
 - 
								420 gPeruna, kuorittu
 - 
								2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana