Kalastajan keitto

G
4 annosta

Valmistusohje

6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
8 dl vettä
1–1 ½ kalaliemikuutiota
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria
500 g kalaa (esim. kirjolohta)
2 dl ruokakermaa
tilliä

  1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi.
  2. Kuori ja silppua sipuli.
  3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit.
  4. Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  6. Lisää ruokakerma. Anna keiton kuumentua.
  7. Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon.
  8. Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää. Tarkista maku.
  9. Ripottele hienonnettua tilliä pinnalle.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.41 kg CO2 ekv
  • Energia 310 kcal/annos
  • Rasva 14.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Proteiini 23.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 1677.4 mg
  • Kalsium 194.3 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 14.3 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus