Valmistusohje

6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
7 dl vettä
1–1 ½ kalaliemikuutiota
2 tl suolaa
7 kokonaista maustepippuria
500 g kalaa
3 dl maitoa

1. Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi.
2. Kuori ja silppua sipuli.
3. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit.
4. Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan.
5. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
6. Lisää maito. Anna keiton kuumentua.
7. Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon.
8. Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää.

Ainesosat

  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 420 g
    Peruna, kuorittu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 7 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 kpl
    Kalaliemikuutio
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 500 g
    Kirjolohifilee
  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1 rkl
    Maustepippuri, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 348 kcal/annos
  • Rasva 15.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
  • Proteiini 25.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.9 g
  • Sokerit 6.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 1709.8 mg
  • Kalsium 290.9 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 15.4 mg

Kommentit (1)

  1. Kalastajan keitto
    Suolaa aika paljon, ottaen huomioon, että kalaliemikuutiomäärä sisältää jo suolaa. Ei suolaa keittoon ennen kuin se on valmista, vasta sitten, jos on tarvetta.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu