Kalatacot

Kalatacot ovat koko perheen suosikki! Niihin sopii mainiosti paneerattu pakastekala, kuten kalapuikot. Kotimaiset järvikalapuikot ovat kestävä valinta. Lisukkeet voi kukin valita oman maun mukaan.

4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (8 kpl) tortillalettuja
2 pkt (à 200 g) järvikalapuikkoja
1 rkl margariinia tai rypsiöljyä

Pikamarinoitu punasipuli
1 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Chilikastike
1 prk (à 200 g) ranskankermaa tai kaurafraîchea
2–3 tl makeaa chilikastiketta
1 mm suolaa

Lisäksi esim. salaatinlehtiä, avokadoviipaleita, korianteria, limelohkoja

  1. Aloita pikamarinoidusta punasipulista. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Nosta sipulit kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Sekoittele pari kertaa marinoitumisen aikana.
  2. Valmista chilikastike sekoittamalla aineet keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
  3. Paista kalapuikot rasvassa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Lämmitä tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Paloittele kalapuikot 2–3 palaan. Tarjoile tortillaletut kalapalojen, marinoidun punasipulin, chilikastikkeen ja muiden haluamiesi lisukkeiden, esimerkiksi salaatin, avokadon, korianterin ja limelohkojen, kanssa.

Vinkki: Voit käyttää pakastekalan sijaan myös leivitettyjä kalafileitä.

Vinkki: Punasipulin ohjeella voit marinoida myös ohuita kerä- tai punakaalisuikaleita. Tuplaa tällöin etikan, sokerin ja mausteiden määrä.

Vinkki: Kalapuikot voi kypsentää uunissa tai kiertoilmakypsentimessä ilman rasvaa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.15 kg CO2 ekv
  • Energia 670 kcal/annos
  • Rasva 35.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.9 g
  • Proteiini 25.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68 g
  • Sokerit 7.2 g
  • Kuitu, kokonais- 11.2 g
  • Natrium 1217.7 mg
  • Kalsium 189.8 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 13.5 mg