Kalatacot
Kalatacot ovat koko perheen suosikki! Niihin sopii mainiosti paneerattu pakastekala, kuten kalapuikot. Kotimaiset järvikalapuikot ovat kestävä valinta. Lisukkeet voi kukin valita oman maun mukaan.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Kala
- Kananmunaton
Valmistusohje
1 pkt (8 kpl) tortillalettuja
2 pkt (à 200 g) järvikalapuikkoja
1 rkl margariinia tai rypsiöljyä
Pikamarinoitu punasipuli
1 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Chilikastike
1 prk (à 200 g) ranskankermaa tai kaurafraîchea
2–3 tl makeaa chilikastiketta
1 mm suolaa
Lisäksi esim. salaatinlehtiä, avokadoviipaleita, korianteria, limelohkoja
- Aloita pikamarinoidusta punasipulista. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Nosta sipulit kulhoon ja lisää muut aineet. Sekoita ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Sekoittele pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Valmista chilikastike sekoittamalla aineet keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.
- Paista kalapuikot rasvassa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia per puoli. Lämmitä tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele kalapuikot 2–3 palaan. Tarjoile tortillaletut kalapalojen, marinoidun punasipulin, chilikastikkeen ja muiden haluamiesi lisukkeiden, esimerkiksi salaatin, avokadon, korianterin ja limelohkojen, kanssa.
Vinkki: Voit käyttää pakastekalan sijaan myös leivitettyjä kalafileitä.
Vinkki: Punasipulin ohjeella voit marinoida myös ohuita kerä- tai punakaalisuikaleita. Tuplaa tällöin etikan, sokerin ja mausteiden määrä.
Vinkki: Kalapuikot voi kypsentää uunissa tai kiertoilmakypsentimessä ilman rasvaa.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 670 kcal/annos
- Rasva 35.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.9 g
- Proteiini 25.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 68 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 11.2 g
- Natrium 1217.7 mg
- Kalsium 189.8 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 13.5 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
1 kplAvokadot, kaikki kaupalliset lajikkeet
-
1 headSalaatti, vihreä
-
3 tlMaustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
-
0.25 tlMustapippuri
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
2 rklPunaviinietikka
-
1 rklRypsiöljy
-
400 gKalapuikko, leivitetty, lohi, kypsentämätön
-
8 kplTortilla - 100% täysjyvävehnää