Valmistusohje

4 soseutuvaa perunaa  (esim Rosamundaa)

Täyte:
noin 200 g kypsää (kirjo)lohta
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
mustapippuria
tillisilppua
sitruunamehua

Perunoiden kypsennys mikroaaltouunissa:

  1. Pistele tasakokoisiin pestyihin perunoihin haarukalla tai tikulla reikiä.
  2. Kietaise perunoiden ympärille talouspaperia ja pane mikroaaltouunin kestävään astiaan.
    Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkolaidoille.
  3. Peitä perunat mikrokuvulla.
  4. Kypsennä täydellä teholla (600 W) 12-15 minuuttia mikron tehon mukaan.
    Kokeile perunan kypsyyttä jo muutaman minuutin kuluttua.
    Jos kypsennät vain yhden perunan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi, noin 5 minuuttia.

Perunoiden kypsennys uunissa:

  1. Kääri hyvin pestyty perunat yksitellen folioon.
  2. Paista uuniperunoita 225°C:ssa ensin 30 minuuttia.
  3. Vähennä lämpö 200°C:seen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 – 60 minuuttia
  4. Avaa foliot. Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin.
    Tarjoa täyteeen kanssa.

Täytteen valmistaminen:

  1. Hienonna kala ja sekoita muut aineet joukkoon.
    Tarjoa uuniperunoiden täytteenä.
    Tahna sopii myös levitettäväksi leivälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 248 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Proteiini 13 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 197.4 mg
  • Kalsium 142.7 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 12.7 mg

Katso video

Jaa sivu