Kalatäyte uuniperunoille
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_uuniperunalohilevite.jpg
Kalatäyte uuniperunoille
Valmistusohje
4 soseutuvaa perunaa (esim Rosamundaa)
Täyte
noin 200 g kypsää (kirjo)lohta
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
mustapippuria
tillisilppua
sitruunamehua
Perunoiden kypsennys mikroaaltouunissa:
- Pistele tasakokoisiin pestyihin perunoihin haarukalla tai tikulla reikiä.
- Kietaise perunoiden ympärille märkää talouspaperia ja pane mikroaaltouunin kestävään astiaan.
Jos mikrossa on pyörivä alusta, asettele perunat astian ulkolaidoille. - Peitä perunat mikrokuvulla.
- Kypsennä täydellä teholla (600 W) 12-15 minuuttia mikron tehon mukaan.
Kokeile perunan kypsyyttä jo muutaman minuutin kuluttua.
Jos kypsennät vain yhden perunan, kypsennysaika on huomattavasti lyhyempi, noin 5 minuuttia.
Perunoiden kypsennys uunissa:
- Kääri hyvin pestyty perunat yksitellen folioon.
- Paista uuniperunoita 225°C:ssa ensin 30 minuuttia.
- Vähennä lämpö 200°C:seen ja paista kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 – 60 minuuttia
- Avaa foliot. Vedä ristiviilto uuniperunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin.
Tarjoa täyteeen kanssa.
Täytteen valmistaminen:
- Hienonna kala ja sekoita muut aineet joukkoon.
Tarjoa uuniperunoiden täytteenä.
Tahna sopii myös levitettäväksi leivälle.
Katso video
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.75 kg CO2 ekv
- Energia 248 kcal/annos
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Proteiini 13 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
- Sokerit 2.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Natrium 197.4 mg
- Kalsium 142.7 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 12.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/6 dlSitruunamehu
-
3 rklTilli, tuore
-
1/4 tlMustapippuri
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
200 gKirjolohi, paistettu
-
400 gPeruna, kuorittu