Kalaton keitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/marttaliitto_kalaton_keitto_vaaka_h.jpg
Kalaton keitto
Vegaaninen keitto, joka maistuu aivan kotoisalta kalakeitolta, mutta on valmistettu tofusta. Maistuu herkulliselta myös seuraavana päivänä!
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Isänpäivä
- Itsenäisyyspäivä
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Syksy
- Talvi
- Vegaaninen
- Äitienpäivä
Valmistusohje
1 pkt (270 g) savutofua
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
6 kiinteää perunaa
4 porkkanaa
noin 1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
5 maustepippuria
laakerinlehti
2 dl kaurakermaa
tuoretta tilliä
- Painele savutofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
- Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää perunat, vesi, kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehti. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, lisää porkkanat. Keitä kypsäksi.
- Kuumenna paistinpannu sillä välin kun keitto kiehuu. Lisää 1 rkl öljyä ja paista tofupalat kullanruskeiksi. Lisää keittoon lopuksi paistettu savutofu ja kaurakerma. Tarjoa keitto tuoreen tillin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.92 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 282 kcal/annos
- Rasva 15.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Proteiini 10.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 23.5 g
- Sokerit 4.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 188.3 mg
- Kalsium 280.3 mg
- Rauta 5 mg
- C-vitamiini 15.2 mg
Pääraaka-aineet
-
0.84 cupRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
1 tlLaakerinlehti
-
1 tlMaustepippuri, jauhettu
-
270 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
4 1/2 kuutioKasvisliemikuutio (soijaton, vegaani)
-
1 literVesi, (hanavesi)
-
4 kplPorkkana
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
3.5 gValkosipuli
-
1 kplSipuli
-
2 rklRypsiöljy