Kalaton keitto

Vegaaninen keitto, joka maistuu aivan kotoisalta kalakeitolta, mutta on valmistettu tofusta. Maistuu herkulliselta myös seuraavana päivänä!

G
4 annosta

Valmistusohje

1 pkt (270 g) savutofua
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
6 kiinteää perunaa
4 porkkanaa
noin 1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
5 maustepippuria
laakerinlehti
2 dl kaurakermaa
tuoretta tilliä  

  1. Painele savutofu kuivaksi talouspaperilla ja kuutioi se. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. 
  2. Kuumenna kattilassa 1 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki. 
  3. Lisää perunat, vesi, kasvisliemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehti. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, lisää porkkanat. Keitä kypsäksi. 
  4. Kuumenna paistinpannu sillä välin kun keitto kiehuu.  Lisää 1 rkl öljyä ja paista tofupalat kullanruskeiksi. Lisää keittoon lopuksi paistettu savutofu ja kaurakerma. Tarjoa keitto tuoreen tillin kanssa. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.92 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 282 kcal/annos
  • Rasva 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 10.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 23.5 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 188.3 mg
  • Kalsium 280.3 mg
  • Rauta 5 mg
  • C-vitamiini 15.2 mg