Kamerunilainen kana-kasvispata

8 annosta

Valmistusohje

4 jauhobanaania TAI perunaa
1 kana TAI 800 g broilerinlihaa
suolaa ja pippuria
½ dl palmuöljyä TAI ruokaöljyä tai paprikajauhetta
puolikas chili
4 tomaattia
1 purjo
3 paprikaa
3 porkkanaa
½ dl persiljaa
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
2 rkl raastettua inkivääriä
vettä

1. Kuori ja pilko jauhobanaanit tai perunat ja paista ne ja siirrä hetkeksi lautaselle.
2. Leikkaa kana pieniksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä. Jos käytät ruokaöljyä, ripauta mukaan paprikajauhetta antamaan väriä.
3. Poista siemenet chilistä. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi ja laita pannulle kanapalojen joukkoon.
4. Lisää murskattu valkosipuli, inkivääri ja tilkka vettä.
5. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
6 . Lisää paistetut jauhobanaanit tai perunat ja hauduta kunnes neste on haihtunut pannulta tai ruoka on kypsää.
7. Maista ja mausta mieleiseksi.
8. Tarjoile kuumana.

Vinkki: Käyttäessäsi perunoita, voi olla, että veden määrää joutuu lisäämään, koska haudutusaika silloin pidempi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
  • Energia 293 kcal/annos
  • Rasva 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 19.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.3 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 214.7 mg
  • Kalsium 45.5 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 139.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus