Valmistusohje

4 jauhobanaania TAI perunaa
1 kana TAI 800 g broilerinlihaa
suolaa ja pippuria
½ dl palmuöljyä TAI ruokaöljyä tai paprikajauhetta
puolikas chili
4 tomaattia
1 purjo
3 paprikaa
3 porkkanaa
½ dl persiljaa
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
2 rkl raastettua inkivääriä
vettä

1. Kuori ja pilko jauhobanaanit tai perunat ja paista ne ja siirrä hetkeksi lautaselle.
2. Leikkaa kana pieniksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä.
Jos käytät ruokaöljyä, ripauta mukaan paprikajauhetta antamaan väriä.
3. Poista siemenet chilistä. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi ja laita pannulle kanapalojen joukkoon.
4. Lisää murskattu valkosipuli, inkivääri ja tilkka vettä.
5. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
6 . Lisää paistetut jauhobanaanit tai perunat ja hauduta kunnes neste on haihtunut pannulta.

Tarjoile kuumana.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.

Ainesosat

  • 240 g
    Peruna, kuorittu
  • 800 g
    Broileri, kokonainen, nahkoineen, raaka
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/3 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 dl
    Palmuöljy
  • 1/2 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 320 g
    Tomaatti
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 510 g
    Paprika, punainen
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 3 rkl
    Persilja
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Lehtiselleri
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 30 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 293 kcal/annos
  • Rasva 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Proteiini 19.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.3 g
  • Sokerit 6.4 g
  • Kuitu, kokonais- 3.1 g
  • Natrium 214.7 mg
  • Kalsium 45.5 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 139.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu