Valmistusohje

1 pkt tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia) tai lehtikaalia
½ kg katkarapuja
2 dl maapähkinävoita
1 iso sipuli
3 dl vettä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
2–3 rkl kasviöljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan

1. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä noin 3 minuuttia.
2. Lisää tomaatti, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 3 minuuttia.
3. Lisää pinaatti tai lehtikaali ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
4. Lisää maapähkinävoi. Sekoita hyvin, peitä kattila kannella ja jatka kypsennystä kunnes pinaatti/lehtikaali on pehmeää.
Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vettä 1–2 dl.
5. Leikkaa katkaravut pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Kypsennä muutama minuutti.

Tarjoile riisin kanssa.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.

Ainesosat

  • 70 g
    Pinaatti
  • 500 g
    Katkarapu
  • 13 rkl
    Maapähkinävoita, vähäsuolainen
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 30 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 480 g
    Tomaatti
  • 2 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 341 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.4 mg
  • Rauta 4.2 mg
  • Kalsium 88.5 mg
  • Natrium 392 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.5 g
  • Proteiini 21.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Rasva 24.2 g
Jaa sivu