Valmistusohje

1 sipuli
1 pieni makea paprika
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja chiliä maun mukaan
7 ½ dl kanalientä
1 porkkana
1 bataatti tai jamssi
2 tomaattia (hienonnettuna) tai vastaava määrä säilöttyjä tomaatteja
2 ½ dl maapähkinävoita

1. Kuori porkkana, sipuli ja bataatti. Paloittele kasvikset.
2. Yhdistä kaikki ainekset paitsi maapähkinävoi.
3. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.
4. Pienennä lämpöä, lisää maapähkinävoi ja anna hautua pari minuuttia.

Sekoita useaan otteeseen kypsymien aikana.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 120 g
    Paprika, punainen
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 tl
    Paprikajauhe
  • 1/4 tl
    Mausteet, chilijauhetta
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 160 g
    Tomaatti
  • 17 rkl
    Maapähkinävoita, vähäsuolainen
  • 7 1/2 dl
    Kanaliemi, laimennettu
  • 1 kpl
    Bataatti, kuorittu

Reseptin ravintosisältö

Energia 317 kcal/annos
  • Rasva 23.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 1059.8 mg
  • Kalsium 46 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 43 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu