Kamerunilainen maapähkinäkastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/maap_hkin_kastike.jpg
Kamerunilainen maapähkinäkastike
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 sipuli
1 pieni makea paprika
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja chiliä maun mukaan
7 ½ dl kanalientä
1 porkkana
1 bataatti tai jamssi
2 tomaattia (hienonnettuna) tai vastaava määrä säilöttyjä tomaatteja
2 ½ dl maapähkinävoita
1. Kuori porkkana, sipuli ja bataatti. Paloittele kasvikset.
2. Yhdistä kaikki ainekset paitsi maapähkinävoi.
3. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.
4. Pienennä lämpöä, lisää maapähkinävoi ja anna hautua pari minuuttia.
Sekoita useaan otteeseen kypsymien aikana.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 317 kcal/annos
- Rasva 23.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Proteiini 12.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
- Sokerit 8.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 1059.8 mg
- Kalsium 46 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 43 mg
Pääraaka-aineet
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
120 gPaprika, punainen
-
3.5 gValkosipuli
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlPaprikajauhe
-
1/4 tlMausteet, chilijauhetta
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
160 gTomaatti
-
17 rklMaapähkinävoita, vähäsuolainen
-
7 1/2 dlKanaliemi, laimennettu
-
1 kplBataatti, kuorittu