Kamerunilainen maapähkinäkastike

6 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
1 pieni makea paprika
1 valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja chiliä maun mukaan
7 ½ dl kanalientä
1 porkkana
1 bataatti tai jamssi
2 tomaattia (hienonnettuna) tai vastaava määrä säilöttyjä tomaatteja
2 ½ dl maapähkinävoita

1. Kuori porkkana, sipuli ja bataatti. Paloittele kasvikset.
2. Yhdistä kaikki ainekset paitsi maapähkinävoi.
3. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki raaka-aineet ovat kypsiä.
4. Pienennä lämpöä, lisää maapähkinävoi ja anna hautua pari minuuttia.

Sekoita useaan otteeseen kypsymien aikana.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Kamerunissa täällä.

Hiilijalanjälki
0.68 kg CO2 ekv
  • Energia 317 kcal/annos
  • Rasva 23.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Proteiini 12.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.6 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 1059.8 mg
  • Kalsium 46 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 43 mg