Kana-äyriäispaella

G
8 annosta

Valmistusohje

400 g MSC-katkarapuja (1/3 koristeeksi)
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
(250 g MSC-simpukoita suolavedessä)
200 g pekonia (myös kalkkunapekoni sopii)
400 g kanaa kuutioina
200 g herneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
2 rkl limemehua
1 rkl currya
½ tl suolaa
1 sitruuna lohkoina

  1. Laita katkaravut lävikköön sulamaan. 1/3 katkaravuista jätetään koristeeksi.
  2. (Valuta simpukat liemestä).
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipulit. Huuhdo leikkaa paprikat parin sentin paloiksi.
  4. Pilko pekoni pieneksi ja paista erikseen pannulla. Lisää joukkoon kanapalat ja jatka kypsennystä, kunnes kana kypsää.
  5. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja lisää riisi. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan läpikuultavia.
  6. Lisää vesi, liemikuutio ja kurkuma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla n.15 min.
  7. Sekoita (simpukat), katkaravut, pekoni, kana ja herneet riisin joukkoon ja mausta lime mehulla sekä curryllä.
  8. Kuumenna paellaa vielä käännellen, jotta kaikki ainekset kuumenevat.
  9. Käytä koriste katkaravut nopeasti pannulla ja ripottele ne paellan pinnalle.
  10. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele ne pystyyn paellan reunoille.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.11 kg CO2 ekv
  • Energia 452 kcal/annos
  • Rasva 16.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Proteiini 27.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 770.8 mg
  • Kalsium 72.3 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • C-vitamiini 55.3 mg