Valmistusohje

400 g katkarapuja (1/3 koristeeksi)
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
(250 g simpukoita suolavedessä)
200 g pekonia
400 g kanaa kuutioina
200 g herneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
2 rkl lime mehua
1 rkl currya
½ tl suolaa
1 sitruuna lohkoina

  1. Laita katkaravut lävikköön sulamaan. 1/3 katkaravuista jätetään koristeeksi.
  2. (Valuta simpukat liemestä).
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipulit. Huuhdo leikkaa paprikat parin sentin paloiksi.
  4. Pilko pekoni pieneksi ja paista erikseen pannulla. Lisää joukkoon kanapalat ja jatka kypsennystä, kunnes kana kypsää.
  5. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja lisää riisi. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan läpikuultavia.
  6. Lisää vesi, liemikuutio ja kurkuma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla n.15 min.
  7. Sekoita (simpukat), katkaravut, pekoni, kana ja herneet riisin joukkoon ja mausta lime mehulla sekä curryllä.
  8. Kuumenna paellaa vielä käännellen, jotta kaikki ainekset kuumenevat.
  9. Käytä koriste katkaravut nopeasti pannulla ja ripottele ne paellan pinnalle.
  10. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele ne pystyyn paellan reunoille.

Ainesosat

  • 7 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 400 g
    Katkarapu
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 200 g
    Pekoni, rasvainen
  • 400 g
    Broilerisuikale, keskiarvo
  • 200 g
    Herne
  • 2 rkl
    Oliiviöljy
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää
  • 1 tl
    kurkuma, jauhettu
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1 rkl
    Mausteet, currya
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 120 g
    Sitruuna, kuorittu
  • 5 dl
    Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton

Reseptin ravintosisältö

Energia 452 kcal/annos
  • C-vitamiini 55.3 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 72.3 mg
  • Natrium 770.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Sokerit 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
  • Proteiini 27.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
  • Rasva 16.3 g
Jaa sivu