Kana-kasvispiirakka

Mehevä suolainen piirakka, johon sujahtaa kätevästi pakastekasviksia. Kokeile vaihteeksi piirakkaa myös valitsemalla täytteeksi kasviproteiinia, vaikka hernistä tai tofua!

8 annosta

Valmistusohje

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokaöljyä, sulatettua margariinia tai voita
1 dl kylmää vettä

Täyte:
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita
2 tl jauhelihamaustetta
300 g kanan filee- tai paistisuikaleita
1 tl suolaa
½ ps pakastekasviksia
3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 tl yrttisekoitusta

Lisäksi:
1 rkl ruokaöljyä, margariinia tai voita vuoan voiteluun

  1. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 22–24 cm).
  2. Valmista pohja. Sekoita keskenään vehnäjauho, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Lisää rasva ja sekoita haarukalla tasaiseksi.
  3. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.
  4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 5 minuuttia.
  5. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
  6. Kuumenna rasva paistinpannussa ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti.
  7. Lisää paistinpannulle jauhelihamauste ja kanasuikaleet. Paista lastalla sekoitellen, kunnes kana on kypsää, 5–10 minuuttia.
  8. Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle kanasuikaleet ja sipulit. Ripottele päälle kohmeiset pakastekasvikset.
  9. Sekoita keskenään maito, kananmunat ja yrttisekoitus ja kaada seos piirakkatäytteiden päälle.
  10. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Vinkki! Kanan voit korvata jauhelihalla tai kasviproteiinilla. Piirakan pinnalle voi ripotella ennen paistamista juustoraastetta.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.38 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 208 kcal/annos
  • Rasva 8.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 17.6 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 573.4 mg
  • Kalsium 98.4 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 5.1 mg