Kana-nuudelisalaatti

4 annosta

Valmistusohje

½ grillattua broileria tai 2 kypsää rintaleikettä
½–1 paprikaa
4 ananasrengasta (pieni purkki)
½ kesäkurpitsaa
2 lehtisellerin vartta
n. 50 g nuudeleita
1 dl auringonkukansiemeniä tai ½ dl paahdettuja seesaminsiemeniä

Kastike:
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
(2 tl kalakastiketta)
2 rkl makeaa chilikastiketta

1. Irrota broilerista luut ja nahka. Leikkaa liha suupaloiksi.
2. Huuhdo paprika ja leikkaa pois kanta ja poista siemenet. Suikaloi paprika ja paloittele ananasrenkaat, kesäkurpitsa ja sellerinvarret.
3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Huuhtele kypsät nuudelit nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
5. Valmista kastike: Purista valkosipuli purkkiin, lisää muut ainekset ja sulje kansi. Sekoita kastike hölskyttämällä.
6. Laita kaikki ainekset ja kastike kulhoon ja sekoita kevyesti.

Hiilijalanjälki
0.93 kg CO2 ekv
  • Energia 530 kcal/annos
  • C-vitamiini 88.3 mg
  • Rauta 4 mg
  • Kalsium 83.9 mg
  • Natrium 903.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Sokerit 13.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.1 g
  • Proteiini 40.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 28.8 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus