Ainesosat

  • 3 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 13 g
    Valkosipuli
  • 3 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 2 rkl
    Mausteet, currya
  • 1/6 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1000 g
    Broileri, rintaleike, nahkoineen
  • 1 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 3 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/6 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 334 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.5 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 37.9 mg
  • Natrium 717.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.3 g
  • Proteiini 36.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 19.6 g

Valmistusohje

3-4 rkl öljyä
3 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 tl tuoretta inkivääriä tai inkiväärijauhetta
2 rkl karria
1 maustemitta neilikkaa
1 maustemitta kanelia
1 kg broilerin rintapaloja
1 1/2 tl suolaa
3-4 dl vettä

1. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Paista sipuleita, murskattuja valkosipulinkynsiä ja hienonnettua inkivääriä hetki öljyssä.
2. Lisää joukkoon karri, neilikka sekä kaneli ja paista muutama minuutti.
3. Leikkaa broilerin rintapalat kahtia ja lisää ne pataan. Jatka paistamista.
4. Lisää hetken kuluttua suola ja vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes broilerinpalat ovat kypsiä eli reilu puoli tuntia.

Jaa sivu