Kanakastike ja bataattisose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/martat_afrikka_burginafaso_kanakastike_bataattisose_vaaka_h.jpg
Kanakastike ja bataattisose
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 kg bataattia
1 tl inkivääriä
1 punainen chili
3 rkl öljyä
1 kg kanan paistileikkeitä
1,5 tl suolaa
2 dl vettä
4 rkl maapähkinävoita
1 rkl tomaattipyreetä
1 limen mehu
2 dl kookosmaitoa
- Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja raasta inkivääri. Pilko chili.
- Ruskista kananpalat öljyssä paistinpannulla. Lisää inkivääri, chili ja suola. Kuullota hetki ja lisää vesi. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
- Laita bataatit kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää keitinveteen suolaa. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä. Valuta ja soseuta.
- Sekoita maapähkinävoi, tomaattipyree ja limen mehu kookosmaitoon. Lisää seos kanojen joukkoon ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää joukkoon vettä, jos haluat laimentaa kastiketta.
Laita bataattisose lautasen keskelle ja kaada kanakastike sen ympärille. Lisukkeena voit tarjota kasviksia.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.4 kg CO2 ekv
- Energia 545 kcal/annos
- C-vitamiini 14.2 mg
- Rauta 3.2 mg
- Kalsium 59.8 mg
- Natrium 784.1 mg
- Kuitu, kokonais- 6.4 g
- Sokerit 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33 g
- Proteiini 31.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
- Rasva 33.5 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gBataatti
-
1 tlInkivääri
-
1 pippuriPaprika, tulinen chili, punainen
-
3 rklRypsiöljy
-
1000 gKana
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklMaapähkinävoi, Natural (ilman soijaa)
-
10 gTomaattisose, tomaattipyree
-
1 kplLimetit
-
200 gKookosmaito