Kanakookoskeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/kanakookoskeitto_valkosipulipatonki_vaaka_H.jpg
Kanakookoskeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Broileri
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
Valmistusohje
300-400 g broilerin filee- tai paistisuikaleita
suolaa, broilerimaustetta
2 rkl öljyä
n. 400 g wok-vihanneksia (pakaste)
2 rkl tomaattipyreetä
4 dl kookosmaitoa
5 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
100g vehnänuudeleita tms.
2 rkl sitruunan tai limetin mehua
chiliä, mustapippuria, valkosipulia ja inkivääriä oman maun mukaan
1.Ruskista broileri kuumalla pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja broilerimausteella.
2.Lisää joukkoon vihannekset ja tomaattipyree ja jatka kuullottamista sekoitellen noin minuutin ajan.
3.Lisää joukkoon kookosmaito, vesi ja liemikuutio. Kiehauta.
4.Lisää keittoon nuudelit. Peitä kannella ja keitä noin 5 minuuttia tai kunnes nuudelit ja vihannekset ovat kypsyneet.
5.Maista ja mausta mieleiseksi.
Testattu Marttakeittiössä
1.01 kg CO2 ekv
- Energia 513 kcal/annos
- Rasva 30.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 19.9 g
- Proteiini 28.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.5 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 8.4 g
- Natrium 927.1 mg
- Kalsium 57.6 mg
- Rauta 5.1 mg
- C-vitamiini 49.9 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gNuudeli, riisinuudeli
-
1 tlMausteet, currya
-
1 kplSitruuna, kuorittu
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
10 gTomaattisose, tomaattipyree
-
400 gKookosmaito
-
400 gWok-kasvikset, porkkana, herkkusieni, sipuli, paprika, herne
-
2 rklRypsiöljy
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton