Valmistusohje

2 rkl öljyä tai margariinia
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria
½ tl suolaa
½ dl hienonnettua ruohosipulia

1. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
2. Kaada maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti.
3. Lisää hienonnetut munat ja mausteet sekä ruohosipuli.

Tarjoa uusien perunoiden tai paistetun kalan kanssa.

Ainesosat

  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, keitetty
  • 1/5 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Ruohosipuli

Reseptin ravintosisältö

Energia 190 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.4 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 172.1 mg
  • Natrium 377.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.3 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 12 g
Jaa sivu