Valmistusohje

1 iso paahtoleipäviipale
1 tl rypsiöljyä
1 kananmuna
ripaus suolaa
koristeeksi yrttejä
Lisäksi tarvitaan:
sydämen muotoinen piparkakkumuotti

Paina sydänmuotilla paahtoleivän keskeltä pala pois.
Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka rypsiöljyä.
Laita leipä paahtumaan pannulle keskilämmölle hetkeksi.
Kun paahtuva pinta on saanut väriä, käännä leipä ja riko kananmuna leivän keskelle.
Paista miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on kypsynyt.
Mausta kevyesti suolalla ja koristele yrteillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 213 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 1.3 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • Kalsium 49.7 mg
  • Natrium 405.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 11.2 g