Kanavartaat ja pasta-halloumisalaatti
Valmistusohje
Kanavartaat
400 g broilerifileitä
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
herkkusieniä
kesäsipulia
(pekonia)
marinadi
1 dl öljyä
1-2 sitruunan mehu
1 tl sitruunan kuorta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl kuivattua rosmariinia¨
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
varrastikkuja
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broilerit 2-3 cm:n paloiksi ja laita marinoitumaan.
Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele ja viipaloi vihannekset.
Pujota broilerinpaloja ja kasviksia vuorotellen varrastikkuihin.
Sivele vartaat kauttaaltaan marinadilla ja grillaa kohtalaisella lämmöllä 10-15 minuuttia tai uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Halloumi-pastasalaatti
1 pkt (200 g) halloumia
250 g pastaa
1 paprika
250 g miniluumutomaatteja
0,5 kurkku
pala vesi- tai hunajamelonia
1 ruukku salaattia
1 dl silputtua ruohosipulia
kastike
0,5 dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl currya
1 tl timjamia
Huuhtele halloumi. Keitä pasta kypsäksi suolattomassa vedessä. Sekoita kastikeaineet salaattikulhon pohjalle, lisää keitetty pasta ja sekoita. Anna jäähtyä.
Pilko kasvikset ja hedelmät suupalan kokoisiksi paloiksi ja yhdistä pastan kanssa. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli.
Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja paista pannulla niin, että viipaleet saavat väriä ja rapean pinnan. Laita juustoviipaleet pastasalaatin päälle.
- Energia 592 kcal/annos
- C-vitamiini 97.9 mg
- Rauta 3.6 mg
- Kalsium 189.1 mg
- Natrium 999.9 mg
- Kuitu, kokonais- 7.4 g
- Sokerit 12.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 53.2 g
- Proteiini 31.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
- Rasva 32.1 g
Pääraaka-aineet
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
1 pieni (kpl) (118.0 g)Kesäkurpitsa, kuorineen
-
1 kplPaprika, punainen
-
100 gHerkkusieni
-
1 kplSipuli
-
90 gRypsiöljy
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
21 gValkosipuli
-
1 rklHunaja
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gJuusto, halloumijuusto, rasvaa 22 %
-
250 gMakaroni, täysjyvä
-
1 kplPaprika, punainen
-
250 gTomaatti
-
0.5 kplKurkku
-
1 annosVesimeloni
-
500 gSalaatti, vihreä
-
45 gRypsiöljy
-
2 rklViinietikka
-
2 tlSokeri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola