Valmistusohje

Kanavartaat

400 g broilerifileitä
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
herkkusieniä
kesäsipulia
(pekonia)

marinadi
1 dl öljyä
1-2 sitruunan mehu
1 tl sitruunan kuorta
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl kuivattua oreganoa
0,5 tl kuivattua rosmariinia¨
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

varrastikkuja

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broilerit 2-3 cm:n paloiksi ja laita marinoitumaan.

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Huuhtele ja viipaloi vihannekset.

Pujota broilerinpaloja ja kasviksia vuorotellen varrastikkuihin.

Sivele vartaat kauttaaltaan marinadilla ja grillaa kohtalaisella lämmöllä 10-15 minuuttia tai uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Halloumi-pastasalaatti

1 pkt (200 g) halloumia
250 g pastaa
1 paprika
250 g miniluumutomaatteja
0,5 kurkku
pala vesi- tai hunajamelonia
1 ruukku salaattia
1 dl silputtua ruohosipulia

kastike
0,5 dl öljyä
2 rkl viinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl currya
1 tl timjamia

Huuhtele halloumi. Keitä pasta kypsäksi suolattomassa vedessä. Sekoita kastikeaineet salaattikulhon pohjalle, lisää keitetty pasta ja sekoita. Anna jäähtyä.

Pilko kasvikset ja hedelmät suupalan kokoisiksi paloiksi ja yhdistä pastan kanssa. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli.

Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi ja paista pannulla niin, että viipaleet saavat väriä ja rapean pinnan. Laita juustoviipaleet pastasalaatin päälle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 592 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 97.9 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • Kalsium 189.1 mg
  • Natrium 999.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 7.4 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 53.2 g
  • Proteiini 31.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 32.1 g