Valmistusohje

n. 80 kpl

400 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa

pinnalle:
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos ja kaneli. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
5. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa, leikkaa noin 8 cm pätkiä.
6. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ässiksi pellille. Voit myös levittää kaneli-sokeriseosta suoraan leivinalustalle ja pyöritellä tangot siinä.
4. Paista 200°C:ssa noin 10 minuuttia.

Anna pikkuleipien levähtää hetki ennen siirtämistä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 87 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 63.2 mg
  • Kalsium 33.8 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 0 mg
Jaa sivu