Valmistusohje

n. 80 kpl

400 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa

pinnalle:
kanelia ja sokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos ja kaneli. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
5. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa, leikkaa noin 8 cm pätkiä.
6. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ässiksi pellille. Voit myös levittää kaneli-sokeriseosta suoraan leivinalustalle ja pyöritellä tangot siinä.
4. Paista 200°C:ssa noin 10 minuuttia.

Anna pikkuleipien levähtää hetki ennen siirtämistä.

Ainesosat

  • 400 g
    Margariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
  • 4 dl
    Sokeri
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 4 tl
    Leivinjauhe
  • 10 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Sokeri
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 87 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 33.8 mg
  • Natrium 63.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Sokerit 4.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
  • Rasva 4.4 g

Kommentit (6)

  1. Heii!
    Muistan kun anoppi teki ässiä pullataikinaa ”tuunaten”,mutta olen muutoissa kadottanut ohjeen. Olisiko teillä siellä tietoa kyseisestä ohjeesta

  2. Kiva resepti klassikosta. Hyvä pointti tuo jauhojen laatu. Laatu voi tosiaan vaihdella ja siihen vaikuttavat lukuisat seikat: jauhojen tuoreus, varastossa ja kaupan hyllyssä vietetty aika, ilman kosteus ym ym. Juuri tästä syystä kondiittorit punnitsevat ainekset ja erityisesti juuri jauhot. Jauhojen laadusta riippuen tilavuus voi vaihdella ja siksi paino on tarkempi mittari. Jos haluaa leivontaa tasaisempaa laatua, kannattaa investoida hyvään keittiövaakaan. Eivät maksa kovin paljon. Samasta syystä olisi kiva, että voisitte resepteissäkin laittaa tilavuuden lisäksi myös ainesten painomäärät näkyviin.

    • Kiitos viestistä. Ruokaohjeisiin painomäärien lisääminen veisi erittäin paljon työtunteja, mutta jokainen voi itse muuttaa ohjeet muuntotaulukkojen avulla, joita löytyy keittokirjoista tai netistä. Mukavaa kesää!

  3. Liikaa munia ja leivinjauhetta reseptissä. Kohosivat liikaa.

    • Hei, kiitos hyvästä kommentista. Liialliseen kohoamiseen voi olla tosiaan monta syytä. Kaupassa on nyt esim. hyvin monen kokoisia kananmunia (S-M-L) ja toisaalta jauhojen laatu voi vaihdella aika paljon. Leivinjauhemääräksi voi riittää hyvin 3 tl. Mutta onneksi leivinjauhe ei maistu levinonnaisissa niin kuin ruokasooda tekee.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu