Kaneliviipaleet

50 annosta

Valmistusohje

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 rkl kanelia
2 tl leivinjauhetta
3 3/4 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
pähkinä- tai mantelirouhetta

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Anna taikinan levätä viileässä hetki ennen leipomista.
4. Jaa taikina viiteen osaan.
5. Leivo jokaisesta palasta uunipellin pituinen tanko. Nosta tangot leivinpaperin päälle pellille. HUOM! Vain kaksi tankoa per pelti, koska ne leviävät uunissa.
6. Painele tankoja vähän litteämmiksi. Painele tankojen pinnalle kevyesti pähkinärouhetta.
7. Paista tankoja 200°C:ssa noin 12 minuuttia.
8. Leikkaa tangot kuumina noin kahden sentin viipaleiksi.

Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 66 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 28.3 mg
  • Natrium 48 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.9 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 3.7 g