Kantarellileipä

Juhlista kantarellisaalista herkkuleivällä! Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka soveltuu sekä illanistujaisiin että kotoisemmalle ruokahetkelle.

4 annosta

Valmistusohje

3—4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
leipärasvaa
200—250 g kantarelleja tai muita tuoreita sieniä
2—3 rkl voita tai margariinia
2—3 kevätsipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
100 g siian, muikun tai kirjolohen mätiä
100 g (kevyt)ranskankermaa

  1. Paahda leipäviipaleet paistinpannulla tai grillissä. Voitele viipaleet.
  2. Puhdista sienet ja viipaloi sipulit. Paista sieniä voissa tai margariinissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Levitä sienet leiville. Pursota tai nostele lusikalla päälle mäti ja ranskankerma.
  4. Lisää sipuli ja ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.


Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.52 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 320 kcal
  • Rasva 20.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.7 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 752.5 mg
  • Kalsium 51.8 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 8.9 mg