Kantarellileipä

Juhlista kantarellisaalista herkkuleivällä! Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka soveltuu sekä illanistujaisiin että kotoisemmalle ruokahetkelle.

4 annosta

Valmistusohje

3—4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
leipärasvaa
200—250 g kantarelleja tai muita tuoreita sieniä
2—3 rkl voita tai margariinia
2—3 kevätsipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
100 g siian, muikun tai kirjolohen mätiä
100 g (kevyt)ranskankermaa

  1. Paahda leipäviipaleet paistinpannulla tai grillissä. Voitele viipaleet.
  2. Puhdista sienet ja viipaloi sipulit. Paista sieniä voissa tai margariinissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Levitä sienet leiville. Pursota tai nostele lusikalla päälle mäti ja ranskankerma.
  4. Lisää sipuli ja ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.


Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 320 kcal/annos
  • Rasva 20.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
  • Proteiini 10.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.7 g
  • Sokerit 1.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 752.5 mg
  • Kalsium 51.8 mg
  • Rauta 2.6 mg
  • C-vitamiini 8.9 mg