Valmistusohje

2- 3 dl kantarelleja tai muita sieniä
1-2 pientä sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
n. 7-8 dl kasvislientä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoa

1. Puhdista ja paloittele sienet.
2. Kuori ja silppua sipulit.
3. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja pidä se kuumana.
4. Kuumenna sieniä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
5. Lisää öljy ja sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti.
6. Lisää riisit ja sekoittele niitä kattilassa parin minuutin ajan, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
7. Lisää joukkoon viini, ja kun se on haihtunut, aloita kasvisliemen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Maistele ja varmista, ettei riisi pääse ylikypsymään. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.
8. Sekoita risottoon parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
9. Kuumenna ja tarkista maku.

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Kantarelli
  • 1 1/2 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 5 g
    Valkosipuli
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 40 g
    Juusto, parmesaania, kova
  • 3 dl
    Riisi puuroutuva
  • 2 dl
    Valkoviini, kuiva
  • 7 1/2 dl
    Kasvisliemi, laimennettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 405 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 147.7 mg
  • Natrium 1444.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 54.8 g
  • Proteiini 8.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
  • Rasva 14.6 g
Jaa sivu