Kantarellitäyte
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/05/Martat_kesalehti_vohvelit_vaaka.jpg
Kantarellitäyte
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
noin 0,5 l tuoreita kantarelleja
1 rkl voita tai margariinia
1 tl suolaa
2–3 rkl ruohosipulisilppua
1 rkl tuoretta timjamia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 0,5 dl kermaviiliä
hunajaa
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Paahda niitä pannulla,
jotta neste irtoaa. Kun neste on lähes haihtunut, lisää rasva ja kuullota sieniä hetki. Lisää suola ja yrtit. Sekoita ja
anna jäähtyä. - Yhdistä tuorejuusto ja kermaviili kantarelleihin. Pyöristä makua tarvittaessa hunajalla.
0.41 kg CO2 ekv
- Energia 103 kcal/annos
- Rasva 9.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 1.9 g
- Sokerit 1.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 379.3 mg
- Kalsium 40.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 3.4 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
1 tlHunaja
-
50 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
3 tlTimjami, tuore
-
3 rkl silputtujaRuohosipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklVoi
-
200 gKantarelli