Karamellisoidut hedelmät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_hedelmasalaatti_vaaka_h.jpg
Karamellisoidut hedelmät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kesä
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
4 persikkaa, nektariinia tai päärynää tai 8 luumua
1 tl kanelia
1 rkl voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 dl punaisia viinimarjoja
200 g kreikkalaista jogurttia
- Viipaloi hedelmät.
- Lisää paistinpannulle vesi, sokeri, hedelmät ja kaneli.
- Paista keskilämmöllä, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Tarjoile kreikkalaisen jogurtin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.68 kg CO2 ekv
- Energia 147 kcal/annos
- Rasva 3.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 6.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.9 g
- Sokerit 18.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 40.2 mg
- Kalsium 79.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 13.6 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gJogurtti, kreikkalainen, tavallinen, rasvaton
-
7 rklPunaherukka
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
2 rklSokeri
-
1 rklVoi
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
4 kplPersikka/nektariini, keskiarvo, punnittu kivineen