Kardemummabanaanit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/11/marttaliitto_kaardemummabanaanit_vaaka_h.jpg
Kardemummabanaanit
Uunissa kypsennetyt banaanit, jotka maistuvat erityisen hyviltä jäätelön kanssa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Isänpäivä
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kasvis
- Maidoton
- Talvi
- Uusivuosi
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 banaania
1 lime
50 g huoneenlämpöistä margariinia
1 dl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
- Halkaise banaanit pituussuunnassa puoliksi ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Purista limen mehu banaanien päälle.
- Sekoita fariinisokeri ja kardemumma pehmeään margariiniin. Jaa seos banaanien päälle.
- Kypsennä banaaneja 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Hiilijalanjälki
0.45 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 215 kcal/annos
- Rasva 5.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 44.4 g
- Sokerit 29.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Natrium 80.9 mg
- Kalsium 35.1 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 15.2 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gMargariini 40%, lätta
-
1 tlKardemumma
-
0.42 cup unpackedRuskeasokeri
-
4 keskikokoinenBanaanit
-
1 kplLimetit