Karjalanpaisti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
1 kg karjalanpaisti lihaa
2 rkl rypsiöljyä
3 keskikokoista sipulia
10 kpl maustepippuria
2-3 porkkanaa
pala lanttua
vettä tai lihalientä
suolaa
2 kpl laakerinlehteä
1. Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla öljyssä, niin että saavat väriä. Mausta suolalla. Laita lihat uunivuokaan.
2. Lisää vuokaan lihojen joukkoon paloitellut porkkanat ja lanttu, sekä sipulit lohkoina.
3. Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.
4. Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa, ja kaada lihojen päälle. Vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
5. Paista uunissa peitettynä 200 asteessa noin 3 tuntia. Sekoita varovasti pari kertaa kypsentämisen aikana. Kypsymisen loppuvaiheessa voit sammuttaa uunin ja antaa hautua vielä hetki hiljalleen.
6. Tarkista mureus, maku ja kypsyys. Lisää mausteita tarpeen mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 286 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Proteiini 28.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 666.9 mg
- Kalsium 32.3 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 9.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
150 gLanttu
-
1 tlMaustepippuri, jauhettu
-
500 gVesi, vesijohtovesi
-
2 gLaakerinlehti
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gSianliha, keskiarvo
-
500 gNaudanliha, keskirasvainen, keitetty