Valmistusohje

500 g lihaa, puolet naudanlihaa ja puolet sianlihaa
1-1½ tl suolaa
muutamia kokonaisia valkopippureita
muutamia kokonaisia maustepippureita
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä

1. Paloittele liha annospaloiksi. Valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat ovat usein melko pieniä kuutioita.
2. Pane kaikki ainekset pataan ja lisää vettä sen verran, että 1/3-2/3 lihapaloista peittyy.
3. Pane pata uuniin. Lämpötila saa aluksi olla 225°C, jotta päällimmäiset lihapalat ruskistuvat hieman.
4. Vähennä sitten uunin lämpö 100-150°C:seen ja anna ruoan hautua kypsäksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 17.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Proteiini 29.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 961.8 mg
  • Kalsium 45.2 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • C-vitamiini 5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus