Valmistusohje

500 g lihaa, puolet naudanlihaa ja puolet sianlihaa
1-1½ tl suolaa
muutamia kokonaisia valkopippureita
muutamia kokonaisia maustepippureita
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä

1. Paloittele liha annospaloiksi. Valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat ovat usein melko pieniä kuutioita.
2. Pane kaikki ainekset pataan ja lisää vettä sen verran, että 1/3-2/3 lihapaloista peittyy.
3. Pane pata uuniin. Lämpötila saa aluksi olla 225°C, jotta päällimmäiset lihapalat ruskistuvat hieman.
4. Vähennä sitten uunin lämpö 100-150°C:seen ja anna ruoan hautua kypsäksi.

Ainesosat

  • 250 g
    Naudanliha, keskirasvainen, keitetty
  • 250 g
    Sianliha, keskiarvo
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Valkopippuri
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 2 g
    Laakerinlehti
  • 1/2 rkl
    Maustepippuri, jauhettu
  • 10 dl
    Vesi, vesijohtovesi

Reseptin ravintosisältö

Energia 295 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 45.2 mg
  • Natrium 961.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
  • Proteiini 29.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
  • Rasva 17.8 g
Jaa sivu