Karjalanpaisti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perinne_kainuu_p_ysti.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha- ja makkararuoat
- Maidoton
- Munaton
- Perinneruoat
Valmistusohje
500 g lihaa, puolet naudanlihaa ja puolet sianlihaa
1-1½ tl suolaa
muutamia kokonaisia valkopippureita
muutamia kokonaisia maustepippureita
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä
1. Paloittele liha annospaloiksi. Valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat ovat usein melko pieniä kuutioita.
2. Pane kaikki ainekset pataan ja lisää vettä sen verran, että 1/3-2/3 lihapaloista peittyy.
3. Pane pata uuniin. Lämpötila saa aluksi olla 225°C, jotta päällimmäiset lihapalat ruskistuvat hieman.
4. Vähennä sitten uunin lämpö 100-150°C:seen ja anna ruoan hautua kypsäksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 17.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Proteiini 29.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 961.8 mg
- Kalsium 45.2 mg
- Rauta 3.2 mg
- C-vitamiini 5 mg
Ainesosat
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 rklMaustepippuri, jauhettu
-
2 gLaakerinlehti
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gSianliha, keskiarvo
-
250 gNaudanliha, keskirasvainen, keitetty
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus