Karjalanpiirakat gluteenittomat ja vegaaniset

G
16 annosta

Valmistusohje

Kuoritaikina:
3 dl tattarijauhoja
1 dl tummia riisijauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl hienoa psyllium jauhetta
2 dl kylmää vettä
25 g kasvimargariinia tai rypsiöljyä

Täyte:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l gluteenitonta kaurajuomaa
1 tl suolaa
1 rkl kasvimargariinia

Voiteluun margariinia sulatettuna ja lisää joukkoon halutessasi hieman kaurajuomaa.

Edellisenä päivänä:
1.Keitä riisipuuro kiehauttamalla vesi kattilassa, lisää riisit joukkoon ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
2.Lisää kaurajuoma, kiehauta ja anna sitten hautua pienemmällä lämmöllä välillä sekoittaen.
3.Lisää suola ja margariini. Jäähdytä ja laita kylmään.

Tee taikina:
1.Sekoita veteen suola ja psyllium, anna psylliumin turvota hetki (5min). Sekoita joukkoon jauhot pienissä erissä koko ajan sekoittaen.
2.Lisää sulatettu margariini tai öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla napakkaa.
3.Jaa taikina 16-20 osaan ja pyöritä palloiksi.
4.Kaulitse pulikalla yksi pallo kerrallaan jauhojen avulla ohuiksi pyöreiksi kuoriksi (halk. 10-12cm). Käsittele taikinaa varovaisesti, voi repeytyä.
5.Lisää riisipuuroa kuoren keskelle noin 2-3 rkl, jätä kuoren reunoilta 1cm tyhjää tilaa ja rypytä etusormilla.
6.Paista uunissa keskitasolla 275-300 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes saavat väriä ja pohja on kullan ruskea.
7.Voitele sulatetulla margariini-kaurajuomaseoksella.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 133 kcal/annos
  • Rasva 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 335.1 mg
  • Kalsium 8.6 mg
  • Rauta 1.1 mg