Valmistusohje

150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl hasselpähkinärouhetta

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Mittaa kuivat aineet keskenään ja sekoita nopeasti seokseen.
4. Kääntele kuivatut karpalot ja pähkinärouhe joukkoon.
5. Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 20-25 osaan. Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi. Laita ne leivinpaperin päälle pellille, jätä leviämisvaraa.
4. Paista uunissa 200°C:ssa  noin 12 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 147 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Proteiini 2.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.7 g
  • Sokerit 9.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 86 mg
  • Kalsium 55.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0 mg
Jaa sivu