Karpalo-rahkajäädyke

10 annosta

Valmistusohje

5 dl karpalososetta
1 prk (250 g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa

  1. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
  2. Kaada seos kakkuvuokaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  3. Tarjolle tuotaessa kasta vuoka kuumaan veteen, pyyhi kuivaksi ja kumoa jäädyke laakealle vadille.
  4. Paahda kaurahiutaleet kuivalla pannulla ruskeiksi.
  5. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon hunaja.
  6. Nostele seos jäädykkeen pinnalle.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
  • Energia 225 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 89.3 mg
  • Natrium 93.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 32.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 7.1 g