Ainesosat

  • 500 g
    Karpalo
  • 250 g
    Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
  • 200 g
    Tuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
  • 2 dl
    Jogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
  • 3 dl
    Sokeri
  • 3 tl
    Vanilliinisokeri
  • 1/2 dl
    Kaurahiutale
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 225 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.3 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 89.3 mg
  • Natrium 93.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 32.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
  • Rasva 7.1 g

Valmistusohje

5 dl karpalososetta
1 prk (250 g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

kuorrutus:

½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa

 

  1. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
  2. Kaada seos kakkuvuokaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi.
  3. Tarjolle tuotaessa kasta vuoka kuumaan veteen, puuhi kuivaksi ja kumoa jäädyke laakealle vadille.
  4. Paahda kaurahiutaleet kuivalla pannulla ruskeiksi.
  5. Mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon hunaja.
  6. Nostele seos jäädykkeen pinnalle.
Jaa sivu