Valmistusohje

1 sipuli
2 rkl öljyä
2 tl currya
2 dl vettä
1 l (600 g) karpaloita
350 g (4 dl) hillo- tai tavallista sokeria
3–5 rkl suikaloitua tai karkeaksi raastettua tuoretta inkivääriä
1–2 rkl balsami- tai tavallista viinietikkaa

1. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja kuullota sitä hetki öljyssä pienessä kasarissa.
2. Lisää curry ja jatka kuullottamista muutama minuutti.
3. Kaada vesi ja karpalot kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
4. Lisää sokeri vähitellen sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
5. Lisää inkivääri, etikka ja sipuli-curryseos ja jatka keittämistä hiljalleen noin 20–25 minuuttia.
Sekoita välillä ja painele lusikalla osa karpaloista rikki.

Anna chutneyn jäähtyä hetken aikaa ja tölkitä pieniin, puhtaisiin purkkeihin.

 

Ainesosat

  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 2 tl
    Mausteet, currya
  • 2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 600 g
    Karpalo
  • 350 g
    Sokeri
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 1/2 rkl
    Viinietikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 480 kcal/annos
  • C-vitamiini 32 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 33.2 mg
  • Natrium 4.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 93.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 109.2 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 8 g
Jaa sivu